Oivalla ja sovella tekoälyä käytännössä -perusvalmennus

Oivalla ja sovella tekoälyä käytännössä - perusvalmennus

Tekoälyn mahdollisuudet ovat tulleet käyttöön kaikille ja kaikenkokoisille yrityksille. Se on toimivaa teknologiaa, jonka soveltaminen on täysin itsestä ja taidoista kiinni. Se kehittyy koko ajan valtavalla nopeudella, joten parempaa aikaa hypätä kyytiin ei ole.

Nyt yleistynyt ns. "kielimalleihin perustuva generatiivinen tekoäly" (älä säikähdä termihirviötä, se aukeaa kurssilla helposti), kuten ChatGPT, on teknologiana mielenkiintoinen . Sille ei ole käytännössä absoluuttisia käyttöohjeita. Kun tunnet tekoälyn periaatteita ja osaat käyttää sitä perusasioissa, niin mitä syvällisemmin osaat tällä hetkellä jotain aihealuetta, sitä radikaalimmin alat saamaan tekoälyn hyötyjä irti ja nouset uudelle tasolle ja polulle. Olitpa sitten johtaja, suunnittelija, koodaaja, markkinoija, esimies - kuka tahansa. Sen vuoksi tekoälyä on hyvä ymmärtää mitä sillä voi tehdä ja miksi se toimii eri tilanteissa niin kuin se toimii. Silloin syntyy oivallus ja oma oppiminen ja soveltaminen alkaa vauhdilla. Samalla syntyy kyvykkyyksiä ymmärtää tekoälyn kehitystä ja seurata sitä, joka on tärkeä taito kun pohditaan eri tekoälyjen käyttöä ja/tai käyttöönottoa jatkuvassa kehityksen virrassa.

Tätä murrosta varten pidämme Oivalla ja Sovella Tekoälyä Käytännössä -perusvalmennuksia. Kurssilla opit mm.

 • Mitä tekoäly on, miten se toimii, miksi se toimii niinkuin se toimii eri tilanteissa
 • Mitä tekoälyjä tällä hetkellä yleistynyt eri osa-alueille, mihin ne on tarkoitettu ja mihin ne kykenevät
 • Käytännön konkreettisten ja käytännön esimerkkien kautta tarkastelua esim.
  • Yleistasolla tarkastellaan kuinka tekoäly toimii monentasoisissa ongemanratkaisuissa ja innovoinnissa ChatGPTn avulla. Suunnittelu, markkinointi, tutkimus yms.
  • Mennään sitten laveammin ja katsotaan kuinka eri asioihin erikoistuneita tekoälyjä voi yhdistellä esim. luovassa prosessissa, jossa vahvasta arvomaailmasta ponnistavasta liiketoimintaideasta syntyy näyttävä tarinallinen videopresentaatio.
  • Haastetaan kunnolla syvemmin, katsotaan miten tekoäly toimii, kun poraudutaan kovaa erityisosaamista vaatiiviin tilanteisiin. Katsotaan vaativan teknisen liiketoimintainnovaation toteutuksen selvitystä ja rakentamista tekoälyn avulla
  • Luodaan erikoisosaaja kollegaksi tai palveluksi: Kuinka tehdään ja opetetaan oma erikoistunut tekoäly, "superkollega", itselle, tiimille tai asiakasrajapintaan.
  • Ja paljon muuta.
 • Kurssilla käydään lisäksi läpi huomioitavia asioita tekijänoikeuksien, tietoturvan ja tiedon oikeelllisuuden hallinnan näkökulmista jotka liittyvät keskeisesti tekoälyn käyttöön
 • On tärkeää että tarkastellaan myös tulevaa: Mitä tulevaisuuden suhteen on odotettavissa lyhyellä ja pitkällä aikavälillä ja kuinka teknologian kehitystä voi seurata hukkumatta informaatiotulvaan.
 • Saat selkeitä neuvoja ja ohjeita kuinka edetä tekoälyn käytössä ja arvioida sen soveltuvuutta eri paikkoihin ja tilanteisiin, sillä  loppuosa valmennuksesta käytetään juuri niitä omia japohdintoja ratkoen: voiko sillä..., miten se toimisi...., saadaanko sillä...., onko sallittua...., kykeneekö se...., mikä tekoäly sopisi..., miten voisin toteuttaa... Yms. -kysymyksiin.

Kurssilla ei puhuta koodia, vaan asioita käydään läpi hyvin konkreettisesti, aidoin esimerkein ja selkokielisesti. Kurssin jälkeen, sinulla on käytännön taitoja ottaa tekoälyratkaisuja käyttöön, mutta erityisesti myös kykyä oivaltaa niiden potentiaalia laajemmin, jolloin päästään aitoon hyötyyn ja oppimiseen.

Paikka ja aika: Seuraavan valmennuksen ajankohta on 16.1.2024 klo 09-15. Valmennus pidetään Siilinjärvellä, Peltoniemi Wildhoodsin luovissa tiloissa osoitteessa Mustintie 80, 71800 Siilinjärvi. 

Hinta: 700/hlö. Saman organisaation toinen jne osallistuja -10%. Hinnat alv 0%.

Ryhmäkoko: Ryhmään otetaan maksimissaan 10 osallistujaa.

Osaamisvaatimukset tekoälystä: Kurssille voi osallistua ilman mitään tietotaitoa tekoälystä. Tämän kurssin jälkeen taitosi ovat tosin jo jotain aivan muuta :)

Päivään sisältyy kaffet/teet sekä maittava keittolounas.

Valmentajina kurssilla toimii Kimmo Vainikainen. Kimmo on pitkän linjan teknologiakehittäjä sekä ammattijohtaja joka seuraa, tutkii ja soveltaa tekoälyä yritysten menestyksen rakentamiseksi. Kimmo soveltaa AI teknologiaa omassa konsultointityössään ja liiketoimintojen kehityksessä, joten opit rakentuvat todellisen osaamisen päälle.


Vinkki: Jos haluat lukea tekoälystä selkokielellä, löydät tietoa täältä. Jos sinua kiinnostaa johtaminen tekoälyn aikakaudella, katso tämä.