"Kokemuksen laajentama mieli ei enää koskaan palaa ennalleen." 

Johtamisen taito

Kevät 2023 -Siilinjärvi, Peltoniemi Wildhoodsin hevostila - ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ

Voin puhua sinulle vuoden päärynän mausta, muttet silti tiedä, miltä se todella maistuu; enkä minä tiedä, oletko todella ymmärtänyt maun syvimmän olemuksen. Samaa pätee mm. johtamiseen, tunneälykkyyteen sekä energianjohtamiseen. 

Johtamisen taito kokemuksellinen, konkreettinen ja kehollinen hevosavusteinen valmennus johtajille, esimiehille ja sellaisiksi haluaville. Valmennus yhdistää tutkitun tiedon, tinkimättömän kokemuksen sekä monitasoisen valmennusosaamisen hevosavusteiseen metodiin, jossa pääset harjoittelemaan ja kokemaan mielellä käsiteltyjä teemoja käytännössä. 

Käytännössä jokainen valmennuspäivä sisältää tietyn aiheen tai teeman tiedollista sekä mielellistä käsittelyä, sekä hevosavusteisia harjoituksia. Valmennus järjestetään Siilinjärveläisellä hevostilalla, jossa asun perheeni kanssa. Pidätämme oikeuden tylsyyden ja perinteisten menetelmien poistamiseen; myös tiedolliset osiot voidaan käsitellä sen seitsemällä eri tavalla. Näin koko valmennus rikkoo kaavoja, auttaa luomaan uusia uria ajattelulle, altistaa kokemuksille ja oivalluksille, jotka muuttavat sitä, miten maailman näemme ja koemme. 

"Kokemuksen laajentama mieli ei enää koskaan palaa ennalleen." Ja kun ajattelet toisin, toimit toisin. Ja kun toimit toisin, lopputulos -eli elämän tai työn ilmentymä -alkaa taatusti muuttua. 

Kaikkein tehokkain johtamisen työkalu, jonka tulet koskaan saamaan, olet sinä itse. Sinä ja sinun esimerkkisi muille. 

"Tämä mitä nämä naiset tekevät, on täyttä timanttia. " -osallistuja, hevosavusteinen coaching

Mitä Johtamisen taito-valmennus pitää sisällään?

Tavoite: Valmennus antaa vaikuttavia oppeja ja kokemuksia johtamisesta sekä tiedon, mielen että konkretian tasoilla. Valmennuksen  jälkeen olet tietoinen omasta vaikutuksestasi muihin sekä mielen, kehon että energian tasoilla, osaat säädellä omaa vaikutustasi muihin sekä sitä kautta vaikuttaa muihin tietoisemmin, rakentaa luottamuksen ja turvallisuuden kulttuuria sekä ennen kaikkea: osaat käyttää paremmin johtamisen työkalua nimeltä "minä". 

Seuraavan valmennuksen aikataulu: 19.1., 9.2., 2.3., 23.3., 13.4. ja 4.5.

Sisältö: Valmennuksen punaisena lankana kulkee ajatus siitä, että johtajan tärkein työkalu on "minä itse"; läsnäolon taito sekä ymmärrys omasta vaikutuksesta muihin sekä sanallisesti, mielellisesti että energeettisesti. Päivien otsikot ovat Laumadynamiikka, Energiajohtaminen, Täyden vastuun ottaminen, Omat rajat, Merkityksellisyyden perustan valaminen sekä Luovuus ja innovaatiojohtaminen. Päivien sisältöjen painotus ja tarkemmat aiheet muokkautuvat ryhmän kiinnostuksen ja havaittujen tarpeiden mukaan. 

Varsinaisen ryhmävalmennuksen lisäksi saat ryhmän sisältä oman mentoriparin tuettua sparrailua varten sekä kaksi kertaa 1 h henkilökohtaista valmennusta valmentajien toimesta, yhden kummankin valmentajan kanssa. 

Jokaisessa valmennuspäivässä toimimme sekä tiedon tasolla että hevosten kanssa päivän teemaa tutkien ja harjoitellen. 

Kenelle valmennus soveltuu: johtajille, esimiehille sekä työssään vaikuttavia vuorovaikutustaitoja tarvitsille, kuten myyjille, esiintyjille, opettajille ja valmentajille. Huomaathan, että "johtamisella" emme tarkoita pelkästään organisaation hierarkista asemaa!

Valmentajat: Suvi Kohisevankoski on ympäristötekniikan ja teknologiayrittäjyyden DI; hän on kokenut johtamisen valmentaja, liiketoiminnan kehittäjä sekä business coach, sekä tutkinut osallistavan johtamisen arvontuotantoa väitöstutkimuksessaan. Lisää Suvin osaamisesta voit lukea mm. täältä ja täältä

Iiris Miettinen on intuitiivinen mielenvalmentaja sekä kehittänyt täysin uudenlaisen hevosten kouluttamisen ja irtityöskentelyn metodin, jota valmennuksissa hyödynnämme. Voit lukea Iiriksestä lisää täältä.

Sijainti:Valmennus järjestetään Peltoniemen maatilalla Siilinjärvellä. Osoite on Mustintie 80, 71800 Siilinjärvi. 

Hinta: 3500€ (alv 0%)/henkilö. 30.11. mennessä ilmoittautuneille early bird-hinta 3300€ (alv 0%). Hinta sisältää ryhmävalmennuksen, ohjeet ja tuen mentoriparin kanssa toimimiseen, 2 x henkilökohtaista valmennusta, valmennusmateriaalit, valmennuksessa käytettävät hevoset sekä valmennuspäivien lounaat ja kahvit. 

Laskutus: 50% ilmoittautumisen yhteydessä ja 50% sopimuksen mukaan joko joulukuussa 2022 tai tammikuussa 2023. 

Ryhmään otetaan maksimissaan 10 osallistujaa ja se toteutuu 6 henkilöllä. 

"Suvi ja Iiris <3 Olipa huikaiseva kokemus yhdessä intuition äärellä heppojen keskellä viime viikolla. Iso kiitos! Näissä kohtaamisissa on lämmin ja tosi läsnäoleva tunne. Minulle näillä on ollut iso merkitys oman elämän pohtimisessa. Ja ne hepat, ne on niin suloisia ja viisaita opettajia!" -Saila Haatainen, aluejohtaja Pihlajalinna-

Mikä valmennuksen ansiosta muuttuu?

  • Tutustut konkreettisesti sekä näkyvään, että tuntuvaan vuorovaikutukseen sekä johtamiseen
  • Opit käytännöllisiä toimintatapoja ja niiden testausta arjessa läpi valmennuksen. Konkreettiset harjoitukset kulkevat mukana läpi valmennuksen punaisena lankana, ja teemoja syvennetään keskustelulla sekä mielen eri tasojen aktivaatiolla 
  • Saat varmuutta kohdata ja selvittää (työ)elämän erilaisia haastavia tilanteita
  • Opit hyödyntämään mielen sekä ajattelun voimaa sekä energiajohtamisen menetelmiä päivittäisessä elämässäsi sekä työssäsi.
  • Haastat itsesi tuetusti katsomaan peiliin, testaat näkökulmia ja työkaluja ensin itseesi.
  • Saat harjoitella johtamistyökalujen käyttöä koko valmennuksen ajan, mikä madaltaa kynnystä ottaa opit käyttöön arjessa. Sillä kaikken tehokkain johtamistyökalu olet sinä itse, ja sinun näyttämäsi esimerkki muille

"Haluaisin aloittaa sanomalla, että olen teille velkaa varmaan lopunelämän naistenpäivän suklaat ja ruusut. Tämä oli ensimmäinen valmennus, mikä kutsui minua alusta asti ja olen niin onnellinen, että löysin teidät ja sain jakaa ihania hetkiä kanssanne. Tunnen nyt aidon oikeasti, että pystyn seisomaan omilla jaloillani ja olen löytänyt takaisin palasia itsestäni lisää aina joka päivä. Olen juuri sillä tiellä millä minun kuuluukin olla. Kyyneleiltäkään ei valmennuksen aikana vältytty, sillä minusta tuntui, että itkin varmaankin yli 20 vuoden itkut kerralla ulos."   -osallistuja, hevosavusteinen valmennuskokonaisuus kevät 2022 -

Miksi hevoset?

Hevonen on hypersosiaalinen mutustelija -mutta myös pako- ja saaliseläin, jolle on evoluution aikana kehittynyt kyky adaptoida laumakaveriensa tunnetila, reaktiot ja taito intuitiivisesti napata laumakaverin mielikuvat. Hevosen kieli on tunteen ja vision kieli, se on täysin läsnäoleva ja intuitiivinen toiminnoissaan. 

Mielenkiintoiseksi asian tekee meidän kannaltamme se, että kyky adaptoida laumanjäsenten tunnetilaa ulottuu myös lähellä olevaan ihmiseen. Hevonen ei esitä: hengissä säilyäkseen sen on aidosti tunnettava sama säikähdys tai rauha, mitä koko lauma tuntee. Näin se ilmentää itseasiassa meidän tunnetilaamme ja vastaa meidän ajatuksiimme. 

Hevonen intuitiivisena ja  sosiaalisena laumaeläimenä ei itse asiassa tässä asiassa poikkea kovin paljoa ihmisestä. Myös meillä on kyky adaptoida toisten tunnetilaa (mietipä vaikka puolisoasi kotona; tiedät varmasti ilman ensimmäistäkään sanaa millaisella tuulella hän on), aistia energioita (mieti meneväsi huoneeseen, missä on juuri riidelty vs menet huoneeseen, jossa on ollut meneillään rentoa huulenheittoa kollegoiden kesken) sekä intuitiivisesti "arvata" asioita (miten sä satuit just soittamaan mulle! Ihan kuule just puhuttiin susta Liisan kanssa!). Ihminen on kuitenkin yhteiskunnan kasvatti ja usein liiankin paljon mielessään. Hän osaa useinmiten käyttäytyä oikein, vaikka tuntisin tilanteessa ristivetoa toiseen suuntaan. Ihan hyvä strategiapäivä, sanotaan, vaikka oikeasti tekisi mieli repiä tukka päästä turhautumisesta. 

No, hevonen ei esitä. Pääsemme katsomaan peiliin, ja tuon elävän peilin avulla harjoittelemaan konkreettisesti sisäisen energiavoimamme käyttöä, omien rajojemme asettamista, ajatuksen voimaa, kunnioittavaa sanatonta vuorovaikutusta, psykologisen turvallisuuden luomista... jne.  Valmennuksissamme käytämme itse kehittämiämme metodeja, joissa hevoset ovat pääosin aina irti ja saavat aina valita, tulevatko tilanteeseen mukaan -tai kuka tulee. Laumassamme on kymmenkunta hevosta, joilta kysymme, kuka tai ketkä haluaisivat päivän teemaa tulla tutkimaan kanssamme. Kyllä, kysymme. Eihän kollegoja määrätä tai pakoteta. Näin myös osallistujat saavat ensimmäisen jatkuvan oppitunnin puskemisen ja imujohtamisen eroista. 


Yrityskohtainen esimerkki

Vietimme yrityksen omalla johtajaporukalla kehityspäivää Peltoniemessä. Varsinaista valmennusta edeltävässä keskustelussa johtajan kanssa nousi toistuvasti pinnalle aihe "Organisaatio on johtajansa peili". Päätettiin lähteä tutkimaan tätä toteamusta johtoryhmän kanssa hevosavusteisesti.

Noin 45min harjoituksessa tutkittiin ja harjoiteltiin seuraavia asioita:


🔸 Imujohtaminen ja toisen hakeminen mukaan ilman kontrollia

🔸Toisen johtaminen omaa olemusta käyttäen: Kuinka pyydetään omasta voimasta käsin vs. pusketaan? Kuinka innostetaan vs.kuinka haetaan toinen mukaan innostukseen? Kuinka toinen saadaan olemaan kehossa, poissa mielestä ja ajatuksista? Kuinka saadaan keskittymään oleelliseen? Miltä oman sisäisen voiman käyttö tuntuu? Miten pidän omat rajani fyysisesti ja henkisesti?

🔸Mitä eroja voi huomata jos toinen lähestyy meitä itse kysymyksellä vs. käymme itse kysymässä? Missä kohtaa on syytä antaa tilaa ja miten se annetaan? Miten saada toinen kysymään/ehdottamaan enemmän?

Johtoryhmän oman arvion mukaan valmennus oli täysi 10! He kuvailivat valmennusta erittäin vaikuttavaksi ja ajatuksia uudella tavalla herättäväksi.

Pidämme valmennusten tärkeänä arvona niiden vaikuttavuutta johtamis ja organisaatioiden kehittämiskulttuuriin. Olemme kaikki osaltamme luomassa tulevaisuuden yritysmaailmaan luovempaa, yksilön tarpeita kunnioittavaa ja selkeästi vanhasta erottuvaa johtamista. Hevoset ovat myös tässä aiheessa pioneereja, sillä niiden johtaminen perustuu vahvasti yhdessä elämisen symbioosiin luonnossa. Miten paljon voimmekaan oppia hevosten johtamismalleista ja soveltaa niitä meidän ihmisten maailmaan! 

"Lähdin valmennukseen mukaan, koska olin hukassa. Olin hukassa ihmisenä, naisena, avopuolisona, työntekijänä... Suoritin elämää enkä tuntenut enää itseäni tai mitä halusin ja toivoin - tarvitsin. Toivokin oli kadonnut jonnekin matkan varrelle. Minulle lähdettiin siis etsimään suuntaa. Lopputulemana löysinkin itseni ja oman yhteyteni sekä totuuteni. Uskallan nyt tarvita ja pyytää asioita sekä asettaa rajoja sille kaikelle mikä ei palvele enää minua. Jännitin toki ylisuorittajana (ja yliajattelijana) valmennusta, mutta kaikki jännitys hävisi samantien kun saavuin Suvin ja Iiriksen tykö tilalle. Minut otettiin aina avosylin vastaan - juuri sellaisena kuin olen ja juuri niiden tuntemusten ja ajatusten kanssa mitä sillä hetkellä oli ja koin. Osattiin oikeasti kohdata ihminen. Olen niin kiitollinen kaikista oivalluksista, opeista, viisauksista ja työkaluista etten voi ikinä kiittää tarpeeksi. Näistä opeista onkin tullut pikkuhiljaa osa jokapäiväistä elämää." -osallistuja, hevosavusteinen valmennuskokonaisuus, kevät 2022-

ok, no ollaan nyt sitten kumminkin rehellisiä.

Johtamisen taito on valmennus, jossa saat aivan järkyttävän mahtavan setin oppia johtamiseen ja töihin -mitä vaikuttavaa ikinä teetkään, tai haluaisit tehdä. Haluan nyt kuitenkin olla rehellinen: kokemukseni perusteella nämä valmennukset ovat niin syvästi vaikuttavia, että on siinä se riski, että voimaannut, löydät elämäntarkoituksesi ja haluat muuttaa elämääsi isomminkin. 

Ei niitä elämän kokoisia teemoja tässä kohtaa varsinaisesti valmennuksellisesti tarkastella, mutta niin siinä kokemuksemme mukaan vaan tuppaa käymään, kun jotain syvää kokee ja oivaltaa monella eri tasolla. 

Mutta hei, eikös meidän kannatakin välillä olla rohkeita, ja antaa edes mahdollisuus itsellemme elää sellaista elämää, kuin syvästi tarkoituksellista on? Silläkin riskillä, että joku muuttuu nykyisestä.