Liiketoimintaa ja johtamista opetetaan vähän joka paikassa. No, ei sitä tarvii tehdä sillä tavalla. 

Maailma muuttuu, joten yritysten on muututtava, kehityttävä. Jotta yritys muuttuu, on sen johtamisen kehityttävä. Ja jotta johtaminen kehittyy, on johtajan itse kasvettava ja kehityttävä.

Tämä vaatii usein syvällistä itsetutkiskelua, henkistä kasvua sekä konkreettista, kehoon asti menevää opettelua. Se, että tekee omalla tavalla ja ihan uutta, vaatii rohkeutta. 

Ja rohkeuden ytimessä on itsetunto sekä kasvu ihmisenä. 

Ihmisenä kasvu onkin sitten jännempi juttu. Kokemukseni mukaan todellinen henkinen kasvu ei liity juurikaan asetettuihin tavoitteisiin; siihen mitä tai millainen haluaisin olla. Se liittyy enemmänkin niihin asioihin, jotka alkavat nousta pintaan syystä tai toisesta tässä elämänvaiheessa, tässä kasvun vaiheessa, tässä vaatimusten vaiheessa. Konkreettisesti voisi muotoilla näin: jos laitat tavoitteeksi olla sisäisesti voimakkaampi vuoden päästä, ei voimaa sinulle kaadeta saavilla antamalla. Sisäinen voima kertyy kokemuksista, jotka voimaa kasvattavat. Siis epämukavuusalueella toimimisesta, haasteista, pelottavistakin tilanteista. Voisikin kai sanoa, että kasvu ihmisenä ei tule pelkästään meditoimalla, hengittämällä ja metsässä samoilemalla; se tulee elämällä ja näkyy siinä, kun sillä vaikeimmalla hetkellä huomaat ajatella ja toimia toisin kuin ennen. 

Työskentelyni ytimessä onkin luoda mahdollisuuksien tila muutokselle mielellisesti, energeettisesti sekä konkreettisen toiminnan tasolla, tähdäten aina asiakkaan kokonaisvaltaiseen kasvuun. Olemme rakentaneet maatilallemme Siilinjärvelle myös fyysiset puitteet mahdollisuuksien tilalle: vanhaan navettaan remontoidut valmennus- ja kokoustilat, maadoittavat metsäpolut ja se kuuluisa ahonlaita asioiden kypsyttelyä varten... Tiluksilla käyskentelevän kymmenpäisen hevoslauman kanssa järjestetään myös hevosavusteisia valmennuksia.

Oletko kiinnostunut oppimaan ryhmässä ja ryhmältä, haastamaan itsesi toiminnallisesti johtajapolulla vai hyötyisitkö kenties enemmän henkilökohtaisesta sparrauksesta ja valmennuksesta? Tai kenties kaipaisit jotain vähän erilaista tilaa johtoryhmän omaan kehityspäivään joko fasilitoituna tai aikaa ajatella ja pähkäillä ihan vaan omalla porukalla?

Tutki alta lisää vaihtoehdoista!

Henkilökohtainen coaching

Haluatko ottaa elämässäsi tai johtajana seuraavan askeleen, muttet oikein saa selvää, miten? 

Peili, ajattelu- tai sparrikaveri, mielenvalmentaja... coachilla on monta nimeä. Minulle coachingin ytimessä on aina kokonaisvaltainen kasvusi ja kehittymisesi -ensin ihmisenä, sitten muiden johtajana. 

Johtamisvalmennukset ja liiketoiminnan kehittäminen

Joukossa viisaus tiivistyy! Johtamisvalmennukset ovat ryhmävalmennuksia, jotka järjestetään erikseen ilmoitetun aikataulun mukaan. Valmennukset ovat aina kokonaisvaltainen prosessi: viemme valmennukset mielen ja tiedon tasolta kehoon, kokemukseen ja ymmärrykseen. 

Osa valmennuksista on hevosavusteisia ja niissä pääset harjoittelemaan esimerkiksi energiajohtamista ja tunneviestintää käytännössä. 

Tilat

Maatilamme Siilinjärvellä tarjoaa elämykselliset puitteet valmennus- ja kokouspäiviin joko fasilitoinnin kanssa tai ilman. Vanhaan navettaan remontoidut tilat keskellä maalaismaisemaa, metsäpolut, nuotiopaikat ja lähistöllä laiduntava hevoslauma luovat puitteet, joissa ajatus virtaa ja stressitasot laskevat kuin itsestään.